Az esztétikus fogtömés során egyre kevesebb fémet használunk. Az esztétikus fogtömés ma már főleg műgyanta vagy porcelán anyagból készülnek, melyek a fog színével harmonizálnak, és az amalgámot tökéletesen kiváltják.

Előfordul, hogy a sikeres gyökértömés után a fog koronája eltörik, vagy már a kezelés előtt is nagymértékben szuvas, így töméssel, vagy koronával helyreállítani nem tudjuk. Ilyenkor jön szóba a gyökércsap behelyezése, vagy a csapos fog készítése.

A gyökértömés a fogak megtartásának, megmentésének leggyakrabban használt eszköze. Mély, nem időben kezelt fogszuvasodás következtében megbetegedhet a fogpulpa, a fog ereket és idegeket tartalmazó szövete.

Olyan esetekben, ha a szuvasodás következtében már sok hiányzik a fogból, a plasztikus kompozit tömést nem lehet megfelelően elhorgonyozni, ilyenkor az kieshet, a fog bizonyos részeinek a törésével együtt.

Az egészséges, fehér fogak a szépség, a fiatalság, a vidámság, a magabiztosság megtestesítői. A fogaink az idők során, a nem megfelelő szájápolás, bizonyos ételek, italok fogyasztása következtében elszíneződhetnek, elveszthetik eredeti szép, fehér színüket.

A fogkő a fogakra, fogművekre felrakódó sárgásfehér, esetenként barnásan elszíneződött, kemény anyagként jelentkezik. A szájban leginkább az alsó metszőfogak belső, és a felső őrlőfogak külső oldalán található.

Az orvostudomány több évtizede éve használ lézerkészülékeket. A lézer teret hódított a műtéti eljárásoktól elkezdve a fájdalomcsillapításon keresztül a különböző, a regenerációt gyorsító eljárásokban is. Rendelőnkben a lágylézer terápiát alkalmazzuk, a fogászati, szájsebészeti kezelések kiegészítéseként.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Páciens vélemények

Páciens az implantációról: a végeredmény egy csoda! Történetem 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három kiváló fogorvos is közölte, hogy az állandó fogínygyulladások miatt az alsó fogsoromat ki kell „dobni”, és akkor még csak a protézis volt, mint lehetőség.
Üdv: D.A .-né
Üdv: D.A .-néBővebben
31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?”
Üdv: I.E
Üdv: I.EBővebben
M.M. 54 éves nő páciens az implantációról: Újra mosolygok! Kiderült, hogy az implantátumok beültetéséhez csontpótlásra van szükség. Divinyi professzor úr tájékoztatott a beavatkozásról, és arról, hogy ez egy igen hosszú folyamat, hiszen a műtéteket követően hónapokat kell várni a csontosodásra. Dobogó szívvel, remegő lábakkal, összeszorult gyomorral, izzadó tenyérrel léptem át a rendelő küszöbét.
Üdv: M.M
Üdv: M.MBővebben
Fogimplantátumom rövid története, avagy „a türelem rózsát terem” ” 26 éves orvos vagyok. 9 éves koromban a jobb felső metszőfogam egy hinta balesetben keresztbe kettétört. Idegkezelés után 5-6 éven keresztül fényre kötő kompozitokkal ill. más tömőanyagokkal volt felépítve. 15 évesen egy csapos fémkerámia korona került rá, ami 1 évvel ezelőttig kitűnően szolgált és közepesen esztétikus volt.
I.E

dd

Budai fogászatunkban szeretettel várjuk, amennyiben professzionális fogkezelésre van szüksége! Implantációs fogpótlások, kiváló minőségű fog implantátumok, több évtizedes tapasztalat, garancia.

1114 Budapest, Bocskai út 16.