Tisztelt Leendő Páciensünk!

A szájsebészeti kezelések a jól működő, teljes körű kezelést biztosító rendelő szolgáltatásihoz tartoznak. A fogeredetű gyulladások kezelése, de a fogak megtartó terápiájának is szerves része a sebészet.

A piezo-sebészettel már több mint három évtizeddel ezelőtt kezdtek foglalkozni. Napjainkra már olyan készülékeket fejlesztettek ki, amelyek, mondhatjuk, forradalmasították a kis kiterjedésű csontsebészeti műtéteket.

A fogak gyökerei úgy maradhatnak bent az állcsontokban, hogy azokat műtéti úton kell eltávolítani. A foggyökerek letörhetnek a fogeltávolítás során, de az erősen szuvas fog gyökerei a korona pusztulása után is a csontban maradhatnak.

Gyökércsúcs reszekció, retrográd gyökértöméssel. A fogak megtartó sebészi kezelésének leggyakoribb műtéte a reszekció. Gyökértömés után a foggyökér csúcsi részén visszamaradhatnak baktériumok, amelyek idült gyulladást okozhatnak.

A ciszták folyadékkal telt tömlők, amelyek az évek során, szinte észrevétlenül fejlődnek az állcsontokban. Rendszerint tünetmentesek és csak a rendszeres rtg. ellenőrzés során kerülnek felfedezésre.

A bölcsességfogak, különösen az alsó bölcsességfog eltávolítása esetenként komoly kihívást jelent mind az orvos, mind a páciense számára. A műtét könnyebbé tételéhet elengedhetetlen a pontos rtg. vizsgálat és az orvos jártassága mellet a magas fokú műszerezettség.

A csontpótló műtéteket általában az implantáció kiegészítéseként, vagy leggyakrabban az implantáció műtétének az előkészítésére alkalmazzuk.

A műtét során a szélesíteni kívánt állcsont részlet feltárása után a csont felületét előkészítjük, majd ráhelyezzük a csontpótló anyagot. A felszívódó kollagén alapú membránt /Bio-Gide®, Geistlich, Svájc/ megfelelő formájúra kivágva, beborítjuk vele a csontpótlót.

A műtét abból áll, hogy a keskeny állcsontgerincet szétnyitjuk, kitágítjuk, csontpótló anyagot helyezünk a nyílásba, majd membránnal fedjük.

Az arcüreg emelésfontos, sokszor nélkülözhetetlen műtét. A felső állcsonton az őrlőfogak területén az implantátum /implantátumok/ behelyezésének gátat szab az arcüreg kiterjedése. Sok esetben az arcüreg alatt nincs annyi csont, amely elegendő lenne az implantátum rögzítésére.

A hidroxilapatitot /pentakalciumfoszfát/ 1977- óta használják a szájsebészetben csontpótlásra. Mivel a természetes csonthoz hasonló kémiai összetételű, így bioanyagként tartjuk számon, amelyet a megfelelő sebészi technikával, a hiányzó csont pótlására lehet alkalmazni.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Páciens vélemények

Páciens az implantációról: a végeredmény egy csoda! Történetem 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három kiváló fogorvos is közölte, hogy az állandó fogínygyulladások miatt az alsó fogsoromat ki kell „dobni”, és akkor még csak a protézis volt, mint lehetőség.
Üdv: D.A .-né
Üdv: D.A .-néBővebben
31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?”
Üdv: I.E
Üdv: I.EBővebben
M.M. 54 éves nő páciens az implantációról: Újra mosolygok! Kiderült, hogy az implantátumok beültetéséhez csontpótlásra van szükség. Divinyi professzor úr tájékoztatott a beavatkozásról, és arról, hogy ez egy igen hosszú folyamat, hiszen a műtéteket követően hónapokat kell várni a csontosodásra. Dobogó szívvel, remegő lábakkal, összeszorult gyomorral, izzadó tenyérrel léptem át a rendelő küszöbét.
Üdv: M.M
Üdv: M.MBővebben
Fogimplantátumom rövid története, avagy „a türelem rózsát terem” ” 26 éves orvos vagyok. 9 éves koromban a jobb felső metszőfogam egy hinta balesetben keresztbe kettétört. Idegkezelés után 5-6 éven keresztül fényre kötő kompozitokkal ill. más tömőanyagokkal volt felépítve. 15 évesen egy csapos fémkerámia korona került rá, ami 1 évvel ezelőttig kitűnően szolgált és közepesen esztétikus volt.
I.E

dd

Budai fogászatunkban szeretettel várjuk, amennyiben professzionális fogkezelésre van szüksége! Implantációs fogpótlások, kiváló minőségű fog implantátumok, több évtizedes tapasztalat, garancia.

1114 Budapest, Bocskai út 16.