31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.

Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?” Eleinte magam is meglepődtem ezen, de hamar tudomásul vettem. Viszont nem foglalkoztam vele, mert ott volt a helyén (bal, felső négyes), egészséges volt. Majd egyszer (amikor 23 éves voltam) egy váratlan pillanatban magától kiesett a tejfogam.  Huszonéves, vidám, széles mosolyú fiatal lányként nagyon nehezen éltem meg, ami velem történt. Onnantól kezdve ha mosolyogtam is, nevetni nem mertem, nehogy lássák a foghíjamat. Megváltozott a beszédem is, nem artikuláltam helyesen. Szégyenemben tettem így. Mindeközben tanultam, nem volt félretett pénzem semmilyen váratlan helyzetre, például a fogbeültetésre.

Évekkel később, amikor fogorvost kerestem, bejelentkeztem a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájára, mert szinte minden ismerősöm ezt a helyet ajánlotta. Nekem különösen sokat jelentett az is, hogy miután hallgatók végezték a kezelést, ezért általában nem kellett érte fizetni, vagy csak anyagárat számoltak fel. Itt kerültem egy nagyon lelkiismeretes rezidenshez, akitől segítséget kértem: adjon nekem tanácsot, kihez forduljak, hogy újra legyen fogam. Akkor kezdtem meghallgatásokra is járni, és nagyon fontos volt a megjelenés. Körülbelül öt orvoshoz ajánlott be, de mindegyik elutasított a vizit után. Az volt ugyanis az egyik fő probléma, hogy a bal felső hármas és ötös fogak – mert engedte a hely – elkezdtek a foghíj felé bedőlni. Így egy fog oda történő becsavarozása lehetetlen feladatnak tűnt. Egyik nap ez a rezidens azt mondta, hogy bemutat még egy neves professzornak, megnézne ő is. Sosem felejtem el, hogy amikor tátott szájjal néztem dr. Divinyi Tamás professzor szemét, akkor milyen reménykedve kapaszkodtam a tekintetébe. Ahogy nézte a hiányos felső fogsoromat, már láttam a mosolyt a szája szélén. Kezét összecsapva jelentette ki: „Végre egy nehéz eset! Elvállalom!”

És ez a találkozás volt elindítója annak a minőségi életmódváltozásnak, amelybe előzetesen vetett hitemet már kezdtem volna elveszíteni. 2008-ban kezdtünk neki a fogbeültetésnek. Először egy csavart ültettek az íny alá, amire fél évig nem került fog. Meg kellett várni, hogy a szervezetem befogadja az idegen anyagot. Amikor az szépen beépült, rákerült a fog. Fájdalmaim nem voltak, köszönhetően a mai fejlett fogorvostudománynak. A fogbeültetés óta közel három év eltelt. Én persze újra merek nevetni, levetkőzhettem a gátlásaimat. Egy élete teljében lévő nő számára ez leírhatatlan érzés. És talán az sem figyelmen kívül hagyható, hogy teljes fogazattal az ember sokkal alaposabban rágja és emészti meg az ételt. Tehát az egészséges táplálkozás szempontja épp olyan fontos lehet, mint maga az esztétikai hatás.

A professzor úrnak hála, ráadásul részt vehettem egy olyan programban, amelynek köszönhetően az eredeti árnak csupán a töredékét kellett fizetnem. Akkor tervezte ezt a különleges, teljesen új eljárással készülő implantátumot gyártó svájci cég a magyarországi piacon való megjelenését. Mindezért cserébe vállaltam, hogy a kezelések alatt fényképek készüljenek a hallgatók tanulását elősegítve. Mindaz a kedvesség, udvariasság és legfőképpen mindaz a szakértelem, amivel itt találkozhattam (SE Egyetem Szájsebészeti és Fogászati Klinika), kitörölhetetlen emlékeket hagyott bennem. Hálával és tisztelettel gondolok mindazokra (elsősorban a lehetetlent nem ismerő , mindig jókedvű és mosolygó ’profra’) akiknek – túlzás nélkül – egy boldogabb és teljesebb életet köszönhetek.

I.E.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Páciens vélemények

Páciens az implantációról: a végeredmény egy csoda! Történetem 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három kiváló fogorvos is közölte, hogy az állandó fogínygyulladások miatt az alsó fogsoromat ki kell „dobni”, és akkor még csak a protézis volt, mint lehetőség.
Üdv: D.A .-né
Üdv: D.A .-néBővebben
31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?”
Üdv: I.E
Üdv: I.EBővebben
M.M. 54 éves nő páciens az implantációról: Újra mosolygok! Kiderült, hogy az implantátumok beültetéséhez csontpótlásra van szükség. Divinyi professzor úr tájékoztatott a beavatkozásról, és arról, hogy ez egy igen hosszú folyamat, hiszen a műtéteket követően hónapokat kell várni a csontosodásra. Dobogó szívvel, remegő lábakkal, összeszorult gyomorral, izzadó tenyérrel léptem át a rendelő küszöbét.
Üdv: M.M
Üdv: M.MBővebben
Fogimplantátumom rövid története, avagy „a türelem rózsát terem” ” 26 éves orvos vagyok. 9 éves koromban a jobb felső metszőfogam egy hinta balesetben keresztbe kettétört. Idegkezelés után 5-6 éven keresztül fényre kötő kompozitokkal ill. más tömőanyagokkal volt felépítve. 15 évesen egy csapos fémkerámia korona került rá, ami 1 évvel ezelőttig kitűnően szolgált és közepesen esztétikus volt.
I.E

dd

Budai fogászatunkban szeretettel várjuk, amennyiben professzionális fogkezelésre van szüksége! Implantációs fogpótlások, kiváló minőségű fog implantátumok, több évtizedes tapasztalat, garancia.

1114 Budapest, Bocskai út 16.