Fogköztisztító - Legyen a mindennapok része!

Az esti fogmosás után sokan elégedetten dőlnek hátra a fotelben, karosszékben annak tudatában, hogy a fogaik patyolattiszták. Ha a fogköztisztítás elmaradt, akkor bizony nem végeztek alapos munkát.

Valóban az egyik legfontosabb fogápoló eszköz a fogkefe, azonban az csak az egyik. Legyen a fogkefénk bármilyen hiperszuper, fogköztisztító eszközökre akkor is szükség van, fogainknak ugyanis öt oldala van a szájüregben. A fogkefe ezekből hármat képes tisztán tartani, további két oldal viszont a szomszédos fogak felé néz, melyek között annyira keskeny a rés, hogy fogköztisztító eszköz nélkül lehetetlen azokat rendesen ápolni.

Hogy melyik speciális eszközt használjuk, az a rés nagyságától függ: a kisebb közöknél a fogselyem, a nagyobbaknál pedig a fogköztisztító kefe a tökéletes szennyeződés eltávolító.

A fogköztisztító kefe

A fogköztisztító kefe kinézetre nagyon hasonlít az üvegmosóra, a különbség csupán annyi, hogy ez nagyon picike. Az eszköz egy roppant vékony drótszálból és ahhoz kapcsolódó sörtékből áll. A drótnak az a funkciója, hogy a kis fejet bevigye a fogközökbe.

Használd helyesen!

A technikáját érdemes dentálhigiénikusnál vagy fogorvosnál elsajátítanod, ott egyúttal segítséget kaphatsz a méretválasztáshoz is. Egyszerűen leírva: a fogköztisztító kefét kicsit ferdén, az ínypapillát - a fogak között lehelyezkedő ínyt - elkerülve kell bevezetni a fogközökbe.

A fogköztisztítás elmaradásának következményei

A fogközök tisztántartása ugyanolyan fontos, mint a fog többi részének ápolása, főleg azért, mert a fogágybetegségeket a legtöbb esetben a fogköztisztítás elmaradása okozza, ráadásul a fogak nagyon könnyen, sokáig elrejtve szuvasodnak ezeken a területeken. Van miből választanunk, ezért ne legyünk lusták még néhány percet a fogaink ápolásával tölteni. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a fogközeink nagyságához melyik módszer javasolt, akkor bátran kérjük ki fogorvosunk tanácsát.

Forrás: DoktOrigo

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Páciens vélemények

Páciens az implantációról: a végeredmény egy csoda! Történetem 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három kiváló fogorvos is közölte, hogy az állandó fogínygyulladások miatt az alsó fogsoromat ki kell „dobni”, és akkor még csak a protézis volt, mint lehetőség.
Üdv: D.A .-né
Üdv: D.A .-néBővebben
31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?”
Üdv: I.E
Üdv: I.EBővebben
M.M. 54 éves nő páciens az implantációról: Újra mosolygok! Kiderült, hogy az implantátumok beültetéséhez csontpótlásra van szükség. Divinyi professzor úr tájékoztatott a beavatkozásról, és arról, hogy ez egy igen hosszú folyamat, hiszen a műtéteket követően hónapokat kell várni a csontosodásra. Dobogó szívvel, remegő lábakkal, összeszorult gyomorral, izzadó tenyérrel léptem át a rendelő küszöbét.
Üdv: M.M
Üdv: M.MBővebben
Fogimplantátumom rövid története, avagy „a türelem rózsát terem” ” 26 éves orvos vagyok. 9 éves koromban a jobb felső metszőfogam egy hinta balesetben keresztbe kettétört. Idegkezelés után 5-6 éven keresztül fényre kötő kompozitokkal ill. más tömőanyagokkal volt felépítve. 15 évesen egy csapos fémkerámia korona került rá, ami 1 évvel ezelőttig kitűnően szolgált és közepesen esztétikus volt.
I.E

dd

Budai fogászatunkban szeretettel várjuk, amennyiben professzionális fogkezelésre van szüksége! Implantációs fogpótlások, kiváló minőségű fog implantátumok, több évtizedes tapasztalat, garancia.

1114 Budapest, Bocskai út 16.