A fogsorviselés

Az új fogsor megszokása: Egy új fogsor kezdetekben még a tapasztalt fogsorviselőknek is nehézséget okozhat.

Eleinte úgy tűnik, hogy a műfogsor nem illeszkedik megfelelően és úgy érzi, hogy: - Túl nagymértékű, előrenyomja az ajkakat.
- Enyhe émelygést okoz
- Fokozott nyálfolyást idéz előrenyom Mindezek teljesen normális tünetek. A műfogsor megszokásához általában 30 nap szükséges. Étkezési tanácsok 1, Az étkezés nehezebbé válhat. Eleinte próbáljon meg puhább ételeket fogyasztani, mint pl. a tojás, hal, vagy főtt zöldségek. Amint tapasztaltabbá válik, egyen fokozott rágást igénylő ételeket, húst, vagy zellert, répát is. 2, Próbáljon meg visszatérni a megszokott étkezéshez, eleinte lehetőleg apróra vágott, kis mennyiségű ételeket fogyasszon. 3, Figyelmet érdemel, hogy a fogsorrögzítők használata megnöveli  a fogsorviselés biztonságát, valamint a rágóerőt is. A fogsorrögzítők, mint pl. a Blend-a-dent, megakadályozzák, hogy az ételmaradékok a protézis alá kerüljenek. A műfogsor gondozása A műfogsor megfelelő gondozása elengedhetetlen, mivel elősegíti a protézis megfelelő kinézetét és funkcióját is. A megfelelő fogsortisztítás a napi szájhigiéniás rutinná kell, hogy váljon. Rendkívül fontos a szájüreg és a maradék fogazat egészségének megőrzése is. Beszéddel kapcsolatos tanácsok 1, Ne aggódjon ha úgy érzi a saját hangja is megváltozik. Beszéd közben a hang az állcsont és a koponya rezgésein keresztül jut el a fülbe. A fogsorviselés megváltoztatja és felerősíti a hangokat, melyet a fogsorviselők erősebben észlelnek, mint kívűlállóak. 2, Ha beszéd közben úgy érzi, hogy a fogsora csattog, próbáljon meg lasabban beszélni és kerülje a fogsor felemelkedését, vagy elmozdulását. 3, Mielőtt beszélni kezdene zárja össze a fogsorát és nyeljen egyet, ezáltal a protézis helyére kerül és képes lesz tisztábban beszélni. 4, A fogsorviselés elősegíti a hangos olvasást, mely nem csupán az általános szavak és kijelentések gyakorlását jelenti, hanem elősegíti a beszéd megfelelő sebességének megálapítását és egyúttal minimalizálja a fogsor okozta társalgási nehézségeket.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Páciens vélemények

Páciens az implantációról: a végeredmény egy csoda! Történetem 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három kiváló fogorvos is közölte, hogy az állandó fogínygyulladások miatt az alsó fogsoromat ki kell „dobni”, és akkor még csak a protézis volt, mint lehetőség.
Üdv: D.A .-né
Üdv: D.A .-néBővebben
31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?”
Üdv: I.E
Üdv: I.EBővebben
M.M. 54 éves nő páciens az implantációról: Újra mosolygok! Kiderült, hogy az implantátumok beültetéséhez csontpótlásra van szükség. Divinyi professzor úr tájékoztatott a beavatkozásról, és arról, hogy ez egy igen hosszú folyamat, hiszen a műtéteket követően hónapokat kell várni a csontosodásra. Dobogó szívvel, remegő lábakkal, összeszorult gyomorral, izzadó tenyérrel léptem át a rendelő küszöbét.
Üdv: M.M
Üdv: M.MBővebben
Fogimplantátumom rövid története, avagy „a türelem rózsát terem” ” 26 éves orvos vagyok. 9 éves koromban a jobb felső metszőfogam egy hinta balesetben keresztbe kettétört. Idegkezelés után 5-6 éven keresztül fényre kötő kompozitokkal ill. más tömőanyagokkal volt felépítve. 15 évesen egy csapos fémkerámia korona került rá, ami 1 évvel ezelőttig kitűnően szolgált és közepesen esztétikus volt.
I.E

dd

Budai fogászatunkban szeretettel várjuk, amennyiben professzionális fogkezelésre van szüksége! Implantációs fogpótlások, kiváló minőségű fog implantátumok, több évtizedes tapasztalat, garancia.

1114 Budapest, Bocskai út 16.