Fogszuvasodásra hajlamosító tényezők - mire figyeljünk?

A fogszuvasodás kialakulását számos tényező befolyásolja, többek között a fogak állapota, a szájüreg öntisztuló és védekezőképessége a nyál mennyisége és összetétele és nem utolsó sorban a táplálkozás.

A fogak alakja és felépítése is meghatározó, mivel a mély barázdákban és gödröcskékben megtapadó bakteriális foglepedék sokszor csak nehezen távolítható el. A fogívben elhelyezkedő fogak is nehezebben tisztíthatóak, ezért az ilyen fogak felszínén is könnyebben jön létre a fogszuvasodás. A fogszuvasodás tehát úgy jön létre ha a fogakon a lepedékeltávolítás hiánya miatt túlsúlyba kerülnek a demineralizációs folyamatok és így visszafordíthatatlan ásványi anyag veszteség következik be. Szuvas üreg leggyakrabban a következő fogfelszíneken alakulnak ki: A rágófelszín barázdákban, a fogak közti felszíneken, és a gyökérszuvasodás sem ritka, ami a fogíny visszahúzódása miatt keletkezhet. A helyes fogmosáson kívül a fogselyem és a fogköztisztítók rendszeres használata nagy segítséget jelent a fogak közötti szuvasodás megelőzésében is. Használja ki akciónkat és jelentkezzen ingyenes kontrollvizsgálatra Dr. László Edit rendelésére.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot most!

Időpontfoglalás

 

Páciens vélemények

Páciens az implantációról: a végeredmény egy csoda! Történetem 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor három kiváló fogorvos is közölte, hogy az állandó fogínygyulladások miatt az alsó fogsoromat ki kell „dobni”, és akkor még csak a protézis volt, mint lehetőség.
Üdv: D.A .-né
Üdv: D.A .-néBővebben
31 éves nő vagyok. Elmesélem az én történetem, hogy ezáltal is bátorítsam azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek, és nem tudják milyen lehetőségeik vannak a fogpótlás terén.Tizenévesen, amikor kötelező fogászati vizsgálatokon jártam, az orvosok mindig kérdezték: „Tudja, hogy van még egy tejfoga?”
Üdv: I.E
Üdv: I.EBővebben
M.M. 54 éves nő páciens az implantációról: Újra mosolygok! Kiderült, hogy az implantátumok beültetéséhez csontpótlásra van szükség. Divinyi professzor úr tájékoztatott a beavatkozásról, és arról, hogy ez egy igen hosszú folyamat, hiszen a műtéteket követően hónapokat kell várni a csontosodásra. Dobogó szívvel, remegő lábakkal, összeszorult gyomorral, izzadó tenyérrel léptem át a rendelő küszöbét.
Üdv: M.M
Üdv: M.MBővebben
Fogimplantátumom rövid története, avagy „a türelem rózsát terem” ” 26 éves orvos vagyok. 9 éves koromban a jobb felső metszőfogam egy hinta balesetben keresztbe kettétört. Idegkezelés után 5-6 éven keresztül fényre kötő kompozitokkal ill. más tömőanyagokkal volt felépítve. 15 évesen egy csapos fémkerámia korona került rá, ami 1 évvel ezelőttig kitűnően szolgált és közepesen esztétikus volt.
I.E

dd

Budai fogászatunkban szeretettel várjuk, amennyiben professzionális fogkezelésre van szüksége! Implantációs fogpótlások, kiváló minőségű fog implantátumok, több évtizedes tapasztalat, garancia.

1114 Budapest, Bocskai út 16.